Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano.

Já bych jenom byl shovívavější k těm, kteří nějakou konkrétní chybu udělají poprvé. Svět je složitý a i když se snažíme (aspoň někteří), nemůžeme vědět všechno. Takže když jsme v neznámých okolnostech, můžeme jednat opatrně, ale sotva nějak geniálně. Řekl bych, že hlupáci jsou ti, kteří dělají pořád stejné chyby. Ať ty okolnosti znají z vlastní zkušenosti, nebo je věc už dávno známá.

1 0
možnosti

„Definice šílenství je dělat stejnouvěc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky“ A. Einstein :-)R^

2 0
možnosti

Souhlasím s názorem, že valná většina lidí si za fnanční problémy může sama. Přesto si myslím, že stát by měl taková rizika minimalizovat a šmejdy, včetně různých závazných nabídek po telefonu, řádně postihovat. že to postihne i pár poctivých, kterým takový způsob přináší zisk a nebo usnadní práci. Máte smůlu, máte mezi sebou šmejdy.

A pana ministra chápu. Ono to totiž není jenom o tom ty lidi oddlužit, ono je to o tom, zachránit věřitele. Znal jsem jednu paní, no, prostě paní. Jak se tak říká, i když to nerad používám, socka. Neměla nikdy nic. Když ještě pracovala, vzala si 100 000 půjčku. Tu nikdy neplatila a odjela na Slovensko. Pak se vrátila, už nikde nedělala a nedávo zemřela. Nikdy nic neměla, kromě osobních věcí, proč by děti měli chtít dědictví. A tak se ho zřekli včetně dluhů. Pokud takových bude milion přijdou věřitelé o sto miliard.

0 0
možnosti

O tom přesně ten článek byl. Protože jen hlupák by půjčoval někomu, kdo mu to (možná) nevrátí a vzít si na něm nemá co.

Na hodnocení šmejdu se ale shodneme.

0 0
možnosti

Máte samozřejmě pravdu, ale já si myslím, že chyba je v systému a ne v lidech. Podívejte se co dělá stát, celý život těm lidem říkám, nemusíte se chovat zodpovědně a o nic se starat, stát se o vás postará a ochrání vás. Klasický příklad romská populace, takzvaní "nepřizpůsobiví" já jim naopak říkám přizpůsobiví, protože se tomu systému max. přizpůsobili a využívají ho. Jak se říká "hloupý je kdo dává, hloupější kod nebere" Bez změny systému se lidé nezmění.

3 0
možnosti

Ano, to byla možná málo akcentovaná, ale hlavní myšlenka článku. Jenomže systém mohou změnit jenom lidi, kteří jsou už z větší části zdegenerovaní. Prostě nevím, jak z toho ven :-( .

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že píšete to, co všichni vědí. Ty úvahy jako má ministr Pelikán, nemají podstatu principiální, ale pouze praktickou, jak řešit jinak neřešitelný stav.

Prevencí by pak měl být opak názvu vašeho článku. Hlupáky je třeba chránit, chytří se ochrání sami.

1 0
možnosti

V tom případě bych byl spíš pro izolaci hlupáků (nesvéprávnost). Pokud bude mít hlupák pocit, že problémy za něj vyřeší někdo jiný, nebude si je připouštět a bude vytvářet stále nové.

2 0
možnosti

... jo jo - je to tak R^!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS