Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemyslím si, že by lítání z extrému do extrému všechno vyřešilo. Je potřeba se taky zamyslet nad tím, jak to zařídit, abychom po zavedení komerčního zdravotního pojištění neskončili jako v USA (případy, kdy někdo onemocní a pojišťovna se vyhýbá plnění jsou tam podobné jako u jakéhokoliv jiného komerčního pojištění. Dále jsou tam případy kdy chronicky nemocný člověk odejde z práce, která mu platila pojištění a je mu tudíž zaměstnanecké pojištění ukončeno a už ho žádná komerční zdravotní pojišťovna nepojistí). Každé řešení má své negativa na která je třeba myslet. Přitom výdaje na zdravotnictví jsou v USA gigantických 15% HDP, což není nikde v Evropě.

0 0
možnosti
Foto

Tou poslední větou jsem chtěl říct, že komerční přístup ke zdravotnímu pojištění zdaleka neznamená, že finance na zdravotnictví budou vydávány efektivně.

0 0
možnosti

Jen trochu matematiky: Těch 18 % DPH snad neplatíme ze superhurubé. Platíme to z toho zbytku, který nám zbyde, z oněch 58 %.  18 % * 0,58 = 10,4 %.  Takže včetně DPH činí 'suma-daň' 52,4 %. (Nejde o to, zda je to moc, nebo málo. Jen by "chytré" výpočty měly být i správné.)   Pro úplnost: ne všechny platby jsou zatíženy DPH. Jmenovitě například nájemné (dost významná položka rozpočtu, ne?).

0 0
možnosti

Závěr: Pokud od 52,4 % odečtu chybně započtené DPH z nájemného (řekněme 15 %  ze 4500, tj 675 = 2,0 % základu), dostáváme 50,4% a po započtení spotřebních a dalších daní asi tak 55 %.

   To jsme ovšem neodečetli snížení daně (případně bonus) na naše děti.

   Je třeba poznamenat, že 7 875, tj. 23 % (sociální pojištění) je použito na důchod pro staré rodiče plátců (snad je nechcete nechat na ulici), tak na ostatní činnost státu, krajů a obcí přispíváte řádově 32 % svého (teoretického) superhrubého příjmu.

0 0
možnosti

Kdyby ten samet nebyl tolik symbolický, disidentský a agentsky soudružský, kdyby Češi neměli duše soudružské a stále pohodlně levičácké, kdyby se tolik netlachalo, kdyby se našinec nebál sám sebe a nezvolili bychom si opět "sociální koblihy" nemuseli bychom pouze danit a přestat myslet. Vám samozřejmě karmaR^

3 1
možnosti

A když ODS a TOP za souhlasného pištění Peakové zvyšovala DPH, tak co jste písal ? Nynější snižování DPH k ničemu nepovede, pouze sníží příjmy státního rozpočtu. a zvýší blahobyt plátců DPH.

A stále je zde 800 000 živnostníků, které občané musí celých 20 let podporovat, aby nám náhodou neumřeli. Ti nás stojí více peněz než neefektivní státní správa a Romové dohromady.!!

0 6
možnosti

Když se za ODS a TOP zvyšovala DPH, tak jsem nepsal, protože jsem měl jiné starosti. Ale vadilo mi to. S tím blahobytem plátců DPH melete nesmysly. Zjistěte si prosím jak DPH funguje.

4 1
možnosti

Abych byl konkrétní, hodlám předestřít příklad pro zaměstnance, který pobírá průměrnou mzdu dle ČSÚ, což je přibližně 25000 Kč hrubého. Takový zaměstnanec stojí zaměstnavatele 33500 Kč (uvědomme si prosím, že nebýt daní, tato celá částka zůstane zaměstnanci v kapse). ??

Tato vaše hluboká myšlenka mě zaujala. A z čeho čerpáte přesvědčení, že ty odváděné peníze by zaměstnavatel skutečně vyplatil zaměstnanci ? Proč??

Jako příklad uvedu třeba Škodu auto, která má na české poměry opravdu solidní platy. Produktivita práce a její kvalita je zcela srovnatelná se závody VW v Německu. A přesto zaměstnanci Škody mají jen třetinové platy oproti zaměstnancům VW. To je co!!8-o

0 3
možnosti

Proč? Konkurence, milý pane. Ta funguje i v nabídce pracovních míst.

A i kdyby ne. Dokud to nevyzkoušíme, tak nebudeme vědět, jak by to dopadlo. Nechápu proč si vůbec lidé myslí, že je zaměstnavatel jenom chce okrást. Zaměstnání je dvoustranná dohoda. Pokud se mi nelíbí, jdu pracovat jinam.

2 1
možnosti
Foto

Dovoluji si připomenout, že takto vysoké zdanění se týká pouze zaměstnanců, jejichž příjmy jsou kontrolovatelné. U podnikatelů a podniků docházím k zatajování tržeb a dalším formám "optimalizace" daní, takže výběr daní není plně kontrolován. Vedle důsledného výběru daní a přísně hospodárného vynakládání peněz z veřejných rozpočtů (což nám slibuje pan Babiš), by měla být zavedena silně progresivní daň z příjmu fyzických i právnických osob!

1 3
možnosti

Proč se domníváte, že daňová progrese je dobrá? Doufám, že nechcete argumentovat tím, že je to spravedlivé. Ve stylu:" jsi schopný, vyděláváš víc, tak plať!". To je opravdu motivační pro to, aby u nás zůstali schopní lidé.

3 0
možnosti

Pane autore máte moc hezkého psaR^ a říkám si, kdo má rád zvířata, je i dobrý k lidem (teda k těm, kteří si to zaslouží). Ale teď to negativum.;-O To o čem píšete, já už vím od r. 1993. Hodně mi to rozčiluje zejména tzv. zdravotní a sociální pojištění, což není žádným pojištěním ale tvrdou daní. Na druhém místě jsou tzv. koncesionářské poplatky za TV +R, což opět nejsou žádné poplatky. ale opět daní!!!!!!!! A už musím končit, protože jsem rozpálen už do ruda a pokud bych pokračoval v tom, kde nám stát lže do očí, tak bych dostal mrtvičku nebo infarkt ;-D

5 0
možnosti

To (bohužel) není můj bafan, ale sicilský pastevecký pandovitý pes ;-). Nejvíc se mi na něm líbilo, že mě nesežral, i když k tomu měl předpoklady.

Na brutální zdanění je třeba neustále upozorňovat, neboť lidé rádi zapomínají.

2 0
možnosti
Foto

Zase tak úplně za to my, jako voliči, nemůžeme. 

Nebo snad nevnímáte, že po volbách se události odehrávají jinými směry, než strany slibovaly před volbami?

1 0
možnosti

Souhlas. Ale zase pouze my voliči můžeme donutit volené zástupce, aby se chovali podle svého programu.

2 0
možnosti

R^ Ta pohádka byla v podstatě humorné shrnutí situace ČR v posledních letech. Líbil se mě fór: přeci máme vládu odborníků.:-) Nevím proč mě paní Tominová připomíná jednoho z rádců... Akorát v té oranžové vestě nakonec neskončí, život není (někdy bohužel) pohádka.:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2408x
Svoboda je základ. Bez svobody není člověk člověkem.

Daným výrokem snad dostatečně deklaruji, že nejsem "ten Tomáš Hudeček", tedy přivandrovalec z Olomouce, který se všemi dostupnými prostředky snažil zničit Prahu (ne, že by byl sám).

Seznam rubrik