Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Existence lidí jako je autor článku mi po delší době pomohla oživit můj - přece jen již - ochabující historický optimismus, spočívající mj. v názoru, že by u nás koneckonců nemuselo být špatně;-)

0 0
možnosti

Tedy, míchat světovou vědeckou komunitou podporovaný odborný fakt (globální změny klimatu) se shromážděním pár desítek (stovek) lidí na podporu Havla, to jsou zase jablka s hruškami. Jinak občanská společnost má docela dost do sebe, nesmí se však stát nástrojem vydírání. (Problém Klause a jemu podobných je v tom, že by vliv občanské společnosti nejraději vynulovali úplně. Ode zdi ke zdi.)

1 1
možnosti

Myslíte tu vědeckou komunitu, které uniklo pár e-mailů a je z toho Climategate? A i kdyby. Víte co? Já nechci, mi vládli nevolení vědci. Rád bych si o svém životě rozhodoval sám.

Občanská společnost v české kotlině se stala nikoliv nástrojem, ale zdrojem vydírání.

1 0
možnosti

Na těch fotografiích je cca 100 lidiček. Senátor Papoušek pak na tom mohutném shromáždění papouškoval Havlovy citáty a zahájil tak pravdoláskařský džihád v naší republice.;-)

2 0
možnosti

den starýho Veškrny si mohou zavést v emérice,když ho tak milují;-D

1 0
možnosti

J19a57n 64R29á39ž

19. 12. 2014 8:40

Můžeme přidat Den V. Havla, den Josefa II, den A.Jiráska, den Karla IV, den B.Hrabala, den J.Wericha....atd....atd. Už různych významnych dnů máme hafo, kalendář snese všechno, tak proč ne!

P.S. V jedné hospodě jsem viděl na dveřích do kuřáckého prostoru nápis: "Salonek V.Havla" a připadalo mi to vtipné.

2 0
možnosti

A80d86a42m 96S87t10a19v54a

19. 12. 2014 9:05

No, tomu Jiráskovi a Lucemburkovi bych tu ostudu nepřál....

2 0
možnosti

Já bych navrhoval den Havla na leden, ať to máme každý rok rychle zasebou:-):-):-)

4 0
možnosti

Me prijde taky divne delat statni svatek podle letiste.

9 0
možnosti

Ten aktivismus a občanská společnost, které se Vám tak nelíbí a jejichž fungování tak zkresleně popisujete, je samozřejmě naprosto v pořádku. 

Lidská společnost funguje odjakživa na prosazování všelijakých protichůdných zájmů. A každý člověk má právo, pokud vnímá nějaký problém, pokusit se na tento problém upozornit a získat pro svou agendu další příznivce. Načež se pak v dané věci rozhodne dle demokratických principů - hlasováním v parlamentu, vypsáním referenda apod.

Špatné to začne být teprve v okamžiku, kdy funguje neprůhledná státní dotační politika, která pak poskytuje vybraným skupinám prostředky naprosto nedemokraticky a netransparentně. Nicméně, ani to ještě nemusí být tak zle - pořád má kdokoliv právo a možnost pozvednout hlas, na problém upozornit a získat pro svou agendu další příznivce...

4 2
možnosti

Mírné zkreslení je způsobeno tím, že se snažím popsat jeden ze způsobů fungování aktivistů, který právě není OK, ale je velice rozšířen. A je rozšířen proto, že funguje. A funguje proto, že využívá pasivity ostatních občanů. A to je to, na co chci upozornit. Oni se tímto způsobem totiž obchází ty protichůdné zájmy.

Kdo by dnes, když platíme za elektřinu jako mourovatí, hlasoval pro náš závazek omezit emise CO2? Jenomže naše elity, už bez bez opruzu nějakého demokratického procesu, opět odhlasovali další navýšení závazku. Přitom jde o zájem poměrně malé skupinky lidí, kteří si na tématu postavili živobytí, ale týká se nás všech. A to je jeden nejviditelnější příklad. Pokud se na to nebude upozorňovat, bude přituhovat a jednoho dne se vzbudíme a zjistíme, že nemáme na běh událostí žádný vliv a vše za nás rozhoduje partička vyšších bytostí (dobroserů).

4 1
možnosti

..... den Václava Havla ?!? ,- až zrušej sv. Dyndy, proč nééé ;-D V!!

5 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2408x
Svoboda je základ. Bez svobody není člověk člověkem.

Daným výrokem snad dostatečně deklaruji, že nejsem "ten Tomáš Hudeček", tedy přivandrovalec z Olomouce, který se všemi dostupnými prostředky snažil zničit Prahu (ne, že by byl sám).

Seznam rubrik