Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano žijeme v diktatuře. Je to mnohem lépe vymyšleno, než to měli soudruzi.  Dokonce je na to i studijní obor. EU poslouchá svého pána na slovo. Má na to tým 54 tisíc zaměstnanců Evropské komise. ;-)

4 0
možnosti
Foto

J93a54n 28V56l45a90d26y32k89a

15. 12. 2014 20:39

1. Komunismus, stejně jako národní socialismus a jim podobné smýšlení by mělo být postaveno mimo zákon a to z jednoho prostého důvodu. Aby si i hloupý člověk, který neumí uvažovat v souvislostech uvědomil, že to prostě je špatné hnutí. To, že se pak z hlasatelů těchto světonázorů (záměrně jsem použil toto slovo) stávají mučedníci, to je věc jiná. Osobně bych byl proto, aby se, a to mě teď napadlo, vyčlenil, dejme tomu jeden měsíc v roce, kdy by si lidé těchto smýšlení mohli v klidu povídat co chtějí, v zájmu diskuze a konfrontace, ale dalších 11 měsíců by to bylo postaveno mimo zákon. Ať se vykecaj....

2. Pravda o cikánech a islamistech, nemusí být označovaná jako extrémistická, ikdyž ta Vaše pravda možná ano....

1 0
možnosti
Foto

Právě hloupý člověk bude vyznávat heslo, zakázané ovoce lépe chutná.

Jako se to stalo v případě křesťanství.

1 1
možnosti
ML

M37a59r53t28i46n 75L21a66c50o

15. 12. 2014 20:17

Popieranie zločinov komunizmuR^

Popieranie zločinov fašizmu(oswienčimská lož)Rv

Wtf?

0 0
možnosti
PK

Paní soudružka Semelová pod rouškou svobody slova pošjkozuje vlastní stranu a tak se divím Filipovi, že ji stále cpou dopředu. Že by netradičním způsobem okouzlila takových 10-15% voličů a jiným přístupem to nejde?

1 0
možnosti
JC

Vážně to nechápete?

Víte, co je noční můrou dnešních komunistů? Že by vyhráli volby!

Kdykoli hrozil nějaký vyšší volební výsledek, vytáhli komunisti těžký kalibr proti přízni občanů: například Filip napsal srdceryvnou kondolenci do Severní Koreje. Možná ji ani neodeslal, ale v českých novinách ji zveřejnil!

Komunisti se bojí volebního vítězství proto, aby nemuseli začít plnit svůj program. Bez velké opory v zahraničí to totiž nejde, vlastními silami to nemohou dokázat. Slibují návrat k socialismu, ale vědí, že osamělá revoluce možná není. I kdyby dnes získali 90 % hlasů do sněmovny, senátu, krajů i obcí, nemohli by znárodňovat. Nemohli by uzavřít hranice. Nemohli by isolovat měnu. atd. atp.

Takže když jsou lidi naštvaní a hrozí, že místo ČSSD a ANO a VV a podobných obskurních politických hnutí začnou volit komunisty, honem rychle vystrčí Filip do popředí Semelovou nebo provede něco podobného, aby preference srazil.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda slova zde byla vždy. Stejně tak zde byli a jsou lidé a instituce, které na tuto projevenou svobodu reagují útokem na příslušného jedince, který se svobodně projevil. Současný režim se v tomto nechová o nic hůře ani lépe než socialistický systém, proto to není třeba nijak zvlášť řešit.

1 6
možnosti
LJ

Tak to jste napsal hezkou kravinu.

5 0
možnosti
Foto

S jádrem článku je třeba naprosto souhlasit, pokud budeme vycházet z předpokladu ideální, vzdělané, inteligentní, neindoktrinované a nemanipulovatelné společnosti.

Tyto premisy však nejsou plněny naprostou většinou společností.

Patrně proto i v poválečném Německu sáhli k zákazu NSDAP, stejně jako zde, pro komunismem masově indoktrinovanou společnost, se mělo sáhnout k podobnému. A hlavně k důslednému vynucování toho zákona.

Až po dlouhé řadě let se mohlo uvažovat o uvolnění podobného zákona.

4 1
možnosti
TH

Musím s vámi částečně souhlasit. Problém vidím v tom, že nelze zevnitř objektivně posoudit co je indoktrinovaná nebo manipulovaná společnost. Proto považuji diskuzi za výrazně větší přínos než zákazy.

2 0
možnosti
Foto

J95a98n 11L71i38n51h49a41r95t

15. 12. 2014 19:13

Žijeme ve svobodné zemi.

V diktatuře byste si za podobný článek už počítal zuby ve vyšetřovací vazbě.

1 2
možnosti
Foto

Tak ani Vaculík za 2000 slov nepočítal zuby ve vyšetřovací vazbě, spíše naprosto dobrovolně navštěvoval hřbitovy v poněkud nevhodném oděvu.

1 1
možnosti
PD

P44e59t21r 57D74u23s

15. 12. 2014 18:59

Řikelme tomu "vybarvení" se člověka...

:-)

0 0
možnosti
Foto

I75v26o 29C29i34l65i79c46h

15. 12. 2014 18:53

To, co píšete (vč. toho zakázaného ovoce) tvrdím snad celý můj dospělý život (kdybych uměl psát tak dobře jako Vy, sepsal bych to již dávno zcela stejně). Jen mi prosím ukažte ty zástupce, které bych měl volit :-/

3 0
možnosti
TH

Nechci ukazovat na konkrétní jedince, ač bych pár kousků našel. Mohlo by to znít jako propaganda. Byl bych hrozně rád, aby voliči přemýšleli nad principy a tím, co konkrétní politika přinese ne letos, ale za pár let. Jenomže přemýšlení bolí a tak ze volí na základě slibů třicetikoruny, koblihy nebo závisti.

1 0
možnosti
JS

"Svoboda totiž je nebo není."

Můžete prosím uvést na příkladech kde svoboda je a kde není?

Můžete prosím svobodu definovat?

0 0
možnosti
TH

Svoboda jedince znamená volnost jeho počínání do té míry, pokud neomezí stejnou svobodu jedinců dalších. Hranice je rozostřena a časem se vyvíjí.

Pokud mám být aktuální:

- svoboda je mít otevřenou provozovnu kdykoliv budu chtít, pokud najdu pracovníka, který je ochoten za peníze obětovat svůj čas, aby naplnil můj cíl.

- svoboda není, pokud mi někdo zakazuje, jaké lidi smím a nesmím pohostit ve svém zařízení (kuřáky). Podotýkám, že nejsem kuřák, ale i z druhého břehu to vidím stejně.

- pokud půjdu do absurdna: svoboda je možnost rozhodnout se, co udělám se všemi penězi, které vydělám. Nesvoboda je, že pod hrozbou násilí musím asi polovinu z nich odevzdat a ani nemohu ovlivnit, co se s ní stane.

Ale nedělám si patent na definici čehokoliv.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2408x
Svoboda je základ. Bez svobody není člověk člověkem.

Daným výrokem snad dostatečně deklaruji, že nejsem "ten Tomáš Hudeček", tedy přivandrovalec z Olomouce, který se všemi dostupnými prostředky snažil zničit Prahu (ne, že by byl sám).

Seznam rubrik