Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prohlášení poslanecké sněmovny k nedostatku sněhu o vánocích

Poslanecká sněmovna poslední den před vánoci svolala tiskovou konferenci, aby se vyjádřila k nedostatku sněhu. Ten postihne téměř celou Českou republiku a vánoční svátky tak budou opět na blátě. Díky selhání techniky vám přinášíme pouze přepis tiskové konference.

Bohuslav Sobotka (ČSSD): „Vlády před námi ten problém nevyřešily, byly pasivní. Není možné pokračovat v pasivitě minulých vlád. Ty dovedly naši zemi do stavu, ve kterém jsme. Stojí veškeré kalamitní investice, firmy propouštějí, bez sněhu o vánocích nebude pracující lid nikdy šťasten. Takzvaná zima si nemůže dovolovat chování podle svojí libovůle. Je třeba donutit takzvané počasí, aby se chovalo dle představ rozvinuté společnosti a snižovat tak nezaměstnanost díky sněhovým úklidovým četám. To, co tato vláda opakovat nebude, je, že nebude jen takzvaným pozorovatelem toho, co se v zemi odehrává. Vláda musí být takzvaně aktivní!“

Andrej Babiš (ANO 2011): "Já bysom chtěl říct českým občanům, co je to sníh. Také bílé cosi a padá to z nebe. Sníh není čezké slovo, tak občany prostě vzdělám. My jsme to prostě chtěli zařídit. Lenže pak se o tom hlasovalo a Filip říkal, že nedojede na chalupu a že se nám na to může vykašlat. Ale my se o něj prostě postaráme. Tuto jsem přinesl graf a za Kalouska taky sněh nebyl. Za to může ta politická cházka, která to tady rozkradla. Ako tady můžete v tom bordeli žít? My ne, my nejsme politici. My makáme! Tieto politici to řeší čtyři roky a potom přijde jiná parta a nikdy není nic. A tiež se vybírá málo na daních a pak není sníh z čoho platit. Takže tieto firmy a živnostníci budou vyplňovat dalších 16 formulářů každý večer a bude líp! Já to musím znát, najme ako ředitel česka, ééé pardon ministerstva, teda Agrofertu, vlastně ne, tam už nejsem. Takže nemůžu ani dohlídnout, aby žiadna z firem, kde jsem dřív figuroval nevyhrála hentu státní zakázku. To je prostě jenom nehoda. To neuhlídá nikdo. Prostě se ráno vzbudíte a zakázku máte na krku. Je to hnus! Prostě to známe! A nechápu prečo jste nepsali o mojej poslední velice povedené tiskovej konferencii o sněhu, když jste moji zaměstnanci. Prostě máte všeci výpoveď! Aj ty Bohuš!" (obrací se ke svému koaliční partnerovi)

Bohuslav Sobotka (ČSSD) - marně se snaží dostat k mikrofonu, ale je panem Babišem za doprovodu nezřetelných nadávek odstrkán z dohledu kamer.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): "My jsme se za sníh o vánocích modlili. Ale nedopadlo to. Bohuslav se s Andrejem pořád dohadovali, jak dostanou Filipa na chalupu a nedali nám jasné instrukce jak hlasovat. A přece po nás nikdo nemůže chtít, abychom hlasovali podle našeho uvážení, když už nás kluci vzali do party..... tedy do koalice,ne?"

Tomio Okamura (Úsvit přímé demokracie): "O sněhu o vánocích by mělo být vypsáno referendum. Proto jsme dali návrh na vypsání referenda, zda má být vypsáno referendum o sněhu o vánocích. Ale protože se celá sněmovna dohadovala o tom, jak dostat Filipa na chalupu, návrh se nedostal na pořad jednání. A tak důležité věci jako je sníh o vánocích se musí vyjádřit všichni občané ČR. Za mě sorry, ale bez referenda už se ani nevyprazdňuji."

Vojtěch FIlip (KSČM): "Já na tu chalupu fakt jezdit nemusím. Navíc to ani není moje chalupa, protože my poslanci KSČM jsme si nic nenakradli a všichni žijeme velice skromně. A navíc - Jejíšek neexistuje, všechno to rozváží Děda Mráz. Musím frčet, jdu schánět sněhové řetězy."

Miroslav Kalousek (TOP09): "Prosím vás, já jsem pro sníh. Když je venku bílo, tak se u krbu líp popíjí. Ale rozpočet sestavila banda zabedněnců, takže nákup sněhu by znamenal neinvestiční výdaje a ty peníze bychom téměř doslova přožrali. Navíc nechápu, proč si Filip musí kupovat chalupu na kopci. Nicména na komunální úrovni někteří starostové za náš blok uvažují o pořízení alespoň pěticentimetrové sněhové pokrývky. Vše záleží na tom, zda se jim pro tyto účely podaří prodat dluhopisy s dostatečně nízkým výnosem."

Petr Fiala (ODS): "Nechtělo se mi ani věřit tomu, že poslanecká sněmovna hlasuje o vánocích tímto způsobem. Je to smutné, nepřijatelné, špatné pro všechny. Základy demokracie byly postaveny na hlavu a byla pošlapána svobodná vůle občanů. Každý občan má právo na svoji vločku, pokud o ni stojí. Počkat co to? Neslyšel někdo cinkání? Kde jsou všichni? Ježíšků, pokéééj!" (poslaneckou sněmovnou se ozvývají rychlé kroky Petra Fialy mizícího směrem k nouzovému východu ze sněmovny).

A to je důvod, proč letos o vánocích nebude sníh. Pište svému poslanci a žádejte nápravu alespoň na příští rok!

Autor: Tomáš Hudeček | středa 24.12.2014 0:59 | karma článku: 24,65 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Tomáš Hudeček

19 spravedlivých aneb jak ze sebe udělat hlupáka

Dovolím si předpokládat, že většině národa neunikl otevřený dopis 19 senátorů proti kandidatuře Hany Lipovské do rady ČT.

7.2.2020 v 20:13 | Karma: 43,88 | Přečteno: 4220x | Diskuse| Politika

Tomáš Hudeček

Zbytečný listopad 1989

Proběhla by u nás Sametovka, pokud bychom věděli co nás čeká za nějaké čtvrtstoletí? Tím nechci shazovat těch krásných 10 let opravdové svobody, kterou jsme prožili do konce tisíciletí, ale něco je špatně.

19.11.2016 v 21:53 | Karma: 41,41 | Přečteno: 4791x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Hudeček

Potřebujeme politiky (ne "politiky")!

Ve světle nacházejících voleb a celorepublikového billboardového šílenství si stále silněji uvědomuji jednu věc. Nadávání na politiky, které se stalo českým folklórem je nesmysl. Politika abys hledal jako jehlu v kupce.

15.9.2016 v 21:45 | Karma: 17,38 | Přečteno: 333x | Diskuse| Politika

Tomáš Hudeček

Zavřete Nohavicu!

Zase si dovolil zpívat něco, co se nesmí. Jarek Nohavica o Arabovi, který mu šahá na babu jen pípne a už je zle. Že bychom kvůli tomu obnovili trest smrti? A není to málo?

21.8.2016 v 18:06 | Karma: 44,51 | Přečteno: 3877x | Diskuse| Osobní

Tomáš Hudeček

Brexit nebude, konzervativní volič vymřel.

Brexit nebude prostě jenom proto, že britští voliči by na sebe museli vzít zodpovědnost za svoji budoucnost.

22.6.2016 v 8:00 | Karma: 39,44 | Přečteno: 2818x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2408x
Svoboda je základ. Bez svobody není člověk člověkem.

Daným výrokem snad dostatečně deklaruji, že nejsem "ten Tomáš Hudeček", tedy přivandrovalec z Olomouce, který se všemi dostupnými prostředky snažil zničit Prahu (ne, že by byl sám).

Seznam rubrik